Mertör Photography » İstanbul Fine Art Düğün Fotoğrafçısı Melek Meriç Ertör

Sık Sorulan Sorular

SIK SORULAN SORULAR

Aklınıza takılan bir şeyler mi var? Cevabı muhtemelen aşağıda! Eğer hala soru işaretleriniz varsa, lütfen çekinmeyin!

Mail: mertor@mertorphotography.com

1 kopyaPINIMAGE

Fotoğraflarımı sizin çekmenizi istiyorum, nasıl bir yol izleyeceğiz?
Öncelikle sitedeki iletişim formu aracılığıyla bana nasıl bir çekim istediğinizi (dış çekim/düğün hikayesi/destinasyon düğünü…) ve eğer kesinleştiyse düğün tarihiniz ve yeriniz gibi bilgiler içeren bir mail atıyorsunuz. Size en kısa zamanda geri dönüş yapılıyor ve uygun bir yer/zaman seçilip yüz yüze ilk görüşmemizi ayarlıyoruz. Böylece hem aklınızdaki tüm soruları sorabiliyorsunuz, hem de birbirimizi daha iyi tanıyoruz.

Düğünümüzden ne kadar önce çekim günümüzü ayırmalıyız?
Genellikle rezervasyonlar 12 ile 6 ay arası yapılıyor. Eğer düğününüze daha az zaman kaldıysa, takvimin durumunu öğrenmek için bir an önce iletişime geçmenizde fayda var :)

Merkeziniz nerede?
Mertör Photography İstanbul merkezli bir oluşum. Ancak sık sık düğünler ve diğer çekimler için yurtiçi ve yurtdışı seyahatler yapıyoruz.

Düğünümü farklı bir şehirde/ülkede yapacağım. Fotoğrafları sizin çekmenizi istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyiz?
İlk olarak düğün yeri ve zamanı ile ilgili bilgileri ve büyük gününüzle ilgili belli olan diğer detayları içeren bir mail atarak süreci başlatıyorsunuz. Bir görüşme ayarlayıp birer kahve eşliğinde tüm ayrıntıları konuşuyoruz. Normal düğünlere kıyasla konuşacak biraz daha fazla konumuz olduğundan (ulaşım/ konaklama/ gerekiyorsa vize işlemleri…) çoğunlukla ikinci bir buluşma daha ayarlıyoruz.

Düğün hikayesi çekimi yapıyor musunuz?
Evet. Düğün hikayesi mevcut paketlerimizden biri (ve en popüler olanı). Günün ilk hazırlıklarından dans pistinde herkesin eğlendiği dakikalara dek tüm güzel anları kayıt altına alabilmemiz için, düğün mekanına bizim orada bulunacağımızı ve çekim yapacağımızı bildirmeyi unutmayın.

Düğün için dış çekim düşünüyorum. Düğünden önce mi sonra mı olmalı?
Bu tamamen size kalmış. Ancak ben düğünden önceki iki hafta içinde bir gün seçmenizi öneririm. Böylece düğün stresine uzak ama heyecanına yakın kalabiliyoruz.

Fotoğraflar için albüm yapıyor musunuz?
Evet, seçtiğiniz pakete isteğinize bağlı olarak 15×15, 20×20 ya da 30×30 albüm ekleyebilirsiniz. Albümler herkes için özel olarak tasarlanıp, yüksek baskı kalitesiyle hazırlanıyor. Örnek albümleri görmek için buraya göz atabilirsiniz.

Fotoğraflarımı ne zaman alacağım?
Çekimden sonraki 2-4 hafta arasında fotoğraflarınız hazır oluyor. Eğer albüm de istediyseniz bu süreye albümün hazırlanma süresi ekleniyor.

Video çekiyor musunuz?
Sadece fotoğraf çekimine odaklanmak ve hiçbir değerli anı kaçırmamak için Mertör Photography olarak video hizmeti sunmuyoruz. Ancak birlikte çalışmaktan keyif aldığımız videographerlar mevcut, dilerseniz video için sizi onlara yönlendiriyoruz.

Fotoğrafları online olarak yayınlıyor musunuz?
Evet, yaptığımız her çekim ile ilgili bir blog yazısı ve Facebook albümü oluşturuyoruz.

Tarzınız nedir?
Doğal, içten ve estetik. Fine-art akımını benimsiyoruz.

Biz poz vermeyi hiç sevmiyoruz/fotoğraf çektirirken heyecanlanıyoruz. Nasıl olacak?
Mertör Photography olarak sıkıcı ve katı pozlardan, zoraki gülümsemelerden hiç hoşlanmıyoruz! Biz sizden sadece kendiniz gibi olmanızı ve anın tadını çıkartmanızı bekliyoruz. Gerisini biz hallediyoruz :)

Thrash the Dress/Save the Date çekiyor musunuz?
Evet, üstelik bu çekimlerde çok da eğleniyoruz :) Tavsiye ederiz!

Çekime köpeğimi/kedimi de getirmek istiyorum. Onun da bazı karelerde yer alması mümkün mü?
Tabii ki, bu bizi çok mutlu eder!

MATERNITY + YENİDOĞAN

2 kopyaPINIMAGE

Maternity/yenidoğan çekimi düşünüyoruz, doğumdan ne kadar önce iletişime geçmeliyiz?
Genellikle hamileliğin 6. ayından itibaren seçeceğiniz bir gün, maternity çekimleri için uygun olacaktır. Önemli olan doğuma çok da yakın bir tarih seçmemek, olur da ufaklık bir sürpriz yapıp da erken gelmeye karar verirse çekim için çok geç olabilir :) Yenidoğan çekimleri içinse tahmini doğum tarihi belli olur olmaz iletişime geçmenizi öneririz.

Hastanedeki çekim ne kadar sürüyor?
Hastanedeki yenidoğan çekimleri 1-2 saat arası sürer.

Doğumhaneye giriyor musunuz?
Doğumun kutsallığına inanıyoruz, bu yüzden doğumhaneye girmiyoruz.

Bebeğimizin fotoğrafları için de albüm yaptırabilir miyiz?
Tabii ki, yenidoğan çekimleri için en çok tercih edilen 15×15 boyutundaki albümlerimiz.

EVCİL

3 kopyaPINIMAGE

Köpeğim/kedim ile bir evcil çekimi gerçekleştirmek istiyorum. Nerede olacak?
Buna sizinle yapacağımız görüşmede birlikte karar veriyoruz. Kimi zaman dışarıda (park/orman/koru/deniz kıyısı/cafe/sokak/bahçe/havuz), kimi zaman da uygun ışığın mevcut olduğu bir iç mekanda  (ev/iş yeri/tekne) gerçekleştiriyoruz çekimlerimizi.

Evcil çekimine aile üyeleri de katılabilir mi?
Tabii! Sadece dört ayaklı dostunuzu değil, onunla birlikte yaşadığınız güzel anları da kayıt altına alıyoruz.

Evcil çekimleri ne kadar sürüyor?
Yaklaşık 1-2 saat sürüyor.

Benim kedim/köpeğim pek laf dinlemez. Üstelik poz vermeyi bilmez! Yine de çekim yapabilir miyiz?
Bazı kediler/köpekler birazcık yaramaz olabilir, ama bu bir sorun değil. Evcil hayvanlar konusunda deneyimliyiz, güzel kareler yakalamak için bizim de bazı numaralarımız var üstelik :)